Održane radionice u Križevcima i Zalakarosu

U okviru pripremnih aktivnosti za izradu Akcijskog plana razvoja cikloturizma u Križevcima i Zalakarosu održane su dvije zajedničke radionice na kojima su sudjelovali predstavnici Grada Križevaca i Grada Zalakarosa, a kojima je cilj bio utvrditi zajedničke potencijale za daljnji razvoj cikloturizma.

Radionica u Križevcima održana je u ponedjeljak 10. rujna 2018. godine na temu ”Postojeća cikloturistička infrastruktura u Križevcima i planovi za daljnji razvoj i pozicioniranje”. Radionica je započela predstavljanjem turističke ponude i potencijala Križevaca i okolice od strane Olinke Gjigaš, direktorice Turističke zajednice Grada Križevaca, nakon čega je zamjenik Gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško predstavio zaključke s prethodno održanog okruglog stola, kao i cikloturističku infrastrukturu i programe u Križevcima. Uslijedila je rasprava te prijedlozi i sugestije projektnih partnera za daljnji zajednički razvoj i pozicioniranje prema Eurovelo 13 ruti te obilazak turističkih lokacija i atrakcija na području Križevaca.

Radionica u Zalakarosu održana je u petak 14. rujna 2018. godine na temu ”Razvoj cikloturističke infrastrukture i programa u Zalakarosu”, gdje su predstavnici Grada Zalakarosa te predstavnici Turističkog ureda Zalakarosa predstavili postojeće stanje razvijenosti cikloturističke infrastrukture, nakon čega je raspravljano o mogućnostima povezivanja i proširivanja postojećih turističkih programa novim cikloturističkim i rekreativnim sadržajima.

Radionica u Križevcima:

Radionica u Zalakarosu: