Održan okrugli stol na temu položaja Križevaca na karti nacionalne mreže biciklističkih ruta

U sklopu projekta Cyclo-Net, u četvrtak 3. svibnja 2018. godine u Turističkom informativnom centru u Križevcima održan je okrugli stol na temu ”Križevci na karti nacionalne mreže biciklističkih ruta”. Sudionici okruglog stola bili su Zoran Klarić iz Instituta za turizam, Marko Černelić iz Sindikata biciklista, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu u Koprivničko-križevačkoj županiji Marijan Štimac, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, dok je moderator okruglog stola bio EuroVelo koordinator Marko Stančić.

Rasprava je započeta izlaganjem Zorana Klarića, koji je govorio o položaju Križevaca u kontekstu Akcijskog plana razvoja cikloturizma Republike Hrvatske, odnosno glavnih državnih biciklističkih ruta. Kroz Koprivničko-križevačku županiju prolaze dvije takve glavne rute, no ne i kroz Križevce, koji se nalaze na državnim veznim rutama, od kojih su dvije najvažnije. Prva povezuje Križevce i Koprivnicu te se dalje proteže prema Goli na sjeveru odnosno prema Vrbovcu na jugu, dok druga povezuje Križevce, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju odnosno ide od granice sa Slovenijom do Kumrovca, kroz Tuheljske i Krapinske toplice, Mariju Bistricu, Komin i Križevce te dalje prema Bjelovaru.

O aktivnostima Operativnog plana razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja govorio je pročelnik Štimac, istaknuvši kako je prošle godine s 45 dionika potpisan Sporazum o suradnji u sklopu tog projekta te kako je do sada realizirana nabava prometnih znakova za sve rute i pružatelje usluga na rutama.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev govorila je o važnosti ulaganja u marketinšku promociju, izrazivši zadovoljstvo što je Ministarstvo turizma prepoznalo važnost razvoja cikloturizma.